Sunday, February 20, 2011

malacca ohh malacca

hey hey.
hellllllooooooo everybody!!..sape yg bace blog nie laaa.sape tak baca tak payah nak heloo kan..
hahahhaa...
ok.malacca..bkn cuti sem aritu g melaka,tapi lepas cuti sem sebab time cuti aku busy di penang dan kedah bersama family utk wedding cousin.

ok.melaka bersama sayang saya,ehem ehem..korang pon da tau kan.
kita start journey kol 7 sebab nak smpai wonderland awal,nant xde org so bole mandi puas2.hehe ;)
smpai wonderland kol 9 lebih kott then terus bli ticket.
msuk carik tempat letak barg,tuka2 baju then ape lagi..mandi time!!!..hahaha.
smue try,splash yang mcm scary gler xpernah try poon try..
lpas da serik nak main lagi,g kat tempat bdak kecik nye,tu pon kteorg belasah je hahahha kelakar glerrr.

wonderland.malacca



lebih kurang dalam kol 1 kot,kteorg decide nak kua dari wonderland,otw nk g toilet nampak laa kat tepi tu mcm ade kreta utk main2 kat hutan..haha (xtau nk ckp mcm mana)..:D
kteorg try laa bnda tu.sumpahh best glerrrr!...ade video tp utk simpanan kami sahaja.sorry :P
lepas da try kteorg siap2 then kua g mkn kat mini mlsia.
as usual,xde makanan yg sedap selain rumah.so klu kat melaka rumah kami adalah jb.
melaka kureng skit kott.jb jugak bestt..kan syg??hehehe...

afta mkn2 kteorg cari jalan utk ke bandar melaka which is aku tak pernah drive g melaka and dah lama xpergi melaka.
senang je untuk ke bndar,dlm stgah jam kott smpai.
so kteorg park kat mahkota parade sebab sng.haha..jln2 je dlm shopping mall tu.
then lintas jln g dataran pahlawan kott.aku pon lupe..kat sini bnyk jgak brg2 souvenier.ade mcm heritage nye tempat..
beli key chain,baju mcm2 lgi laa..hahhaa.

lepas penat jalan kat shopping complex,kterog kua then carik kapal besar yang dekat melaka tuhh..hehe.
carik parking then g jln2 masuk kapal.
rm 3 dikenakan utk setiap org..hahha skema gler

dalam kapal ;)



lepas jaln2 dlm kapal,we r heading to jonker street!!..ehhehe..
kat sini macam petaling stree laa klu kat kl,banyak laa jual barg2 murah.hehe :D
time kaki da penat mcm ape daahhhh.sayang saya pon da penat tp sebab enjoy g melaka,relax jer..ehehe


bandar melaka




utk make sure yg schedule x lari,kteorg cut time cut jonker walk nie,trus ke menara taming sari...yeahhhhhh!!!!
mmg da dari jb ckp nak naik menara nie.
rm10 jer per person.ok laaa kan.
then kteorg pon beli gmbar utk memory..hehee lawa tp kteorg je la yg dpt tgk..ngee :D

abes smue dlm kol 9 ang ngam2 ikot schedule.fuhhhh melaka sgt enjoy.
maybe sape yang selalu g melaka akan ckp "melaka??ade ape seyhhh boring jerr"..hahha bersyukur lahh dimana saja anda berada..heheh
melaka best.enjoy.hope dapat pergi lagi next time hehe...
dalam 9 lebih tros bertolak ke johor bahru.syurga kami berdua.
sgt seronok dan penat di melaka.
for us,that was our moment.
rase sgt best sbb xde org kenal pon kat sana.hahaha..
sgt closed kat syg.love u so muchhh sayang!!

ok laa tu jer nak story mory.
nnt sambung lagi okayhh!!!

p/s:nant klu free2 kita jalan-jalan lagi ok sayang..hehe ;)